Ventilation og indeklima til boliger

God ventilation handler både om at skabe et godt indeklima - blandt andet ved hjælp af udsugning, køling eller aircondition. Men det handler også om at skåne både inde- og udemiljøet mod forurenende og farlige udslip. Luftkvalitet er alt afgørende – inde og ude.

Derfor er det vigtigt, at vi som ventilationsinstallatører leverer optimale og bæredygtige løsninger til dig. Med Helsingør Ventilation, der er et datterselskab under Bedre Bad - Bedre Energi Helsingør – Sylvest VVS, skaber vi løsninger inden for:

  • Ventilation og service på ventilationsanlæg og –systemer
  • Udsugning og service på udsugningsanlæg
  • Energioptimering af ventilationsanlæg
  • Montering og service af varmepumper

Ønsker du et tilbud på din nye varmepumpe, ventilationsløsning eller en gennemgang af dit ventilationsanlæg, så ring til os på tlf. 49 26 27 38.

Helsingør Ventilation er forhandler af Danmarkspumpen

Danmarkspumpen er et koncept, som dækker flere forskellige typer af pumper. Det betyder, at pumperne lever op til alle EU's energi og klima krav fra 2019.

Mange fordele med et sundt indeklima 

En lang række undersøgelser viser, at det er muligt at forebygge sygdomme med et sundt og godt indeklima. Årsagen heraf skal findes ved, at funktionelle ventilationsløsninger netop har en betydning for blandt andet forkølelser, hovedpine, allergi og andre luftvejslidelser. Om end det gælder i det private hjem eller på arbejdspladsen, så kan det nedbringe antallet af sygedage.

Hos Sylvest VVS er vi stolte af at kunne kalde os for Certificeret Energivejleder. Det er din adgang til ekspertise inden for ventilationsanlæg gennem kyndig ekspert rådgivning. Vi opstiller, og fremlægger relevante skræddersyede løsninger til den enkelte kunde. Det sker gennem en grundig dialog om den enkeltes præferencer og krav.

En anden markant fordel med en intelligent ventilationsløsning er muligheden for at undgå fugtskader, svamp eller råd i boligen. Dette bidrager til et usundt og dårligt indeklima om end det gælder boligen eller den enkelte virksomhed.

Vi foretager også service 

Hos Sylvest VVS leverer, installerer og foretager vi service på alle typer af ventilationsanlæg. Ved oprettelse af en serviceaftale, så er du altid sikret et velfungerende indeklima. Anlægget er nemlig i brug mange timer om året, og derfor kan det ikke undgås, at visse mekaniske dele og komponenter bliver udsat for slitage. De kræver enten udskiftning eller reparation, hvis man fortsat skal opretholde et sundt indeklima.

Love og regler 

Der findes generelt forskellige krav til ventilation og indeklima afhængigt af hvilket rum, som man tager udgangspunkt, hvilket bliver beskrevet ud fra bygningsreglementet. En god huskeregel er, at alt luften i boligen skal udskiftes mindst en gang hver anden time. Det bemærkes dog her igen, at der desuden findes forskellige krav til hver enkelt rum i boligen.

Energirigtige boliger kræver ordentlig og korrekt ventilation

Heldigvis bygges langt de fleste boliger i dag efter energirigtige principper, hvilket betyder de er godt isolerede og meget tætte. Det er supergodt for klimaet og for energiforbruget i boligen. Det betyder dog også, at kravene til ordentlig ventilation er højere end nogensinde, når luften ikke selv kan sive ud af sprækker og utætte vindueskarme. Det er som du har læst tidligere vigtigt at få tilført den friske luft til boligen, og det er især vigtigt i rum som bliver udsat vand og damp. Det er især i køkkener og på badeværelser, at det er relevant. F.eks. anbefaler vi klart ventilation på badeværelser, hvor der ikke kan luftes ud via et vindue. Det er vigtigt at den ”brugte” og meget vandholdige luft bliver ført ud af rummet. Det er både sundt for menneskerne i bygningen og for selve bygningen. Det er også en god ide rent økonomisk, da tung vandholdig luft kræver mere energi, når det skal varmes op.

Her kan du også finde mere information 

Det kan være en smule uoverskueligt at danne sig det fulde overblik over samtlige løsninger på markedet. Samtidig er det også et marked, som løbende er i udvikling. Kæden Bedre Bad - Bedre Energi har samlet en masse information omkring ventilationsanlæg og klimaanlæg. Artiklen om ventilation og indeklima kan du læse her.