Jordvarme – få et uforpligtende tilbud

Jordvarme udnytter den solvarme, som naturligt lagres i jorden. Jordslanger graves ned i én meters dybde og transporterer jordens varme til en varmepumpe. Selv i frostvejr er der energi i jorden, som varmepumpen udnytter.

­­­Et jordvarmeanlæg kan reelt bedst beskrives som solvarme med en tilknyttet varmepumpe. Det skal forstås sådan, at det er en væskefyldt slange, som ligger begravet i jorden. Her bliver væsken i slangen opvarmet af solen, hvor den varme væske føres ind i boligen via varmepumpen. Generelt gælder det, at jo længere slangen er, desto mere energi er det muligt at trække ud af jorden.

Generel information

Jordvarme er en speciel form for opvarmningsform, hvor du har mulighed for at hente energi i jorden, og videreføre til boligen. Det skal ikke være nogen hemmelig, at jordvarme generelt er dyrere i installations- og etableringsomkostninger sammenlignet med andre energikilder. Dog bliver du næsten stort set selvforsynende med energi. Det kan enten bruges til opvarmning af boligen eller vandet til forbrug. En stor del af starts omkostninger bliver altså tilbagebetalt gennem en mindre energi- og varmeregning.

Samtidig behøver jordvarmeanlægget minimal vedligeholdelse og service, hvilket er en anden væsentlig fordel. Anlægget er fuldstændig automatisk, så du skal blot læne dig tilbage, og nyde din miljørigtige energiløsning. Denne metode bidrager nemlig til en væsentlig mindre udledning af CO2, da man næsten er selvforsynende med energi.

Et miljørigtigt alternativ

Jordvarme er en energi- og miljørigtig opvarmningsform, hvor den primære årsag skal findes ud fra, at energien i jorden er en vedvarende ressource. Der bruges selvfølgelig en lille mængde strøm til anlægget, så varmen kan føres videre rundt i boligen. Jordvarme er kendetegnet ved at give tre gange igen, hvilket skal forstås sådan, at for hver 1 kilowatt elektricitet, så bliver der omdannet svarende til 3 kilowatt varme. Det er både miljøet og pengepungen tilfredse med. Faktisk nedbringer du udledningen af CO2 med omkring 50 til 75 procent sammenlignet med alternative energikilder. 

Påvirkning af omgivelser

Vi får en del henvendelser fra vores kunder, som er bekymrede for påvirkningen af afgrøder, have eller dyreliv ved etablering og installering af et jordvarmeanlæg. Der er dog ingen grund til bekymring, da det ikke påvirker de nærliggende omgivelser.

Dog er det vigtigt at være bevidst om, at jordvarmeslangerne selvfølgelig skal ligge i græsplænen, og derfor er beplantning af buske og træer en dårlig ide, da det skygger for solen, og energieffektiviteten sænkes heraf.

Totalløsninger med jordvarme

Hvis du er interesseret i installationen af jordvarme på din grund, så tilbyder vi at løse opgaven via totalløsningskonceptet. Det betyder, at vi overtager alle praktiske opgaver, såsom levering af materialer, koordinering og hyring af de nødvendige håndværkere, opgravning af haven og korrekt installation af jordvarmeanlægget. Det betyder, at du med andre ord kan læne dig tilbage, og blot vente på at dit færdige jordvarmeanlæg står færdigt. Det giver dig den nødvendige frihed, således at du kan fokusere 100% på dit eget liv ved siden af projektet. Du har kun Bedre Bad, som din kontaktperson, og det er derfor nemt for dig, hvis du vil udtrykke nogle ekstra behov eller ændringer undervejs. Vi garanterer dig en effektiv og kvalitetsbevidst arbejdsgang, samt et 100% tilfredsstillende resultat!

Få et uforpligtende tilbud

Vi vil gerne hos Sylvest VVS A/S aflægge dig et besøg hvor vi gennemgår din nuværende installation og ud fra denne gennemgang udformer vi et uforpligtende tilbud på en ny jordvarme-installation.

Vi kommer over hele Nordsjælland og Københavnsområdet, bl.a. Helsingør, Espergærde, Snekkersten, Tikøb, Hornbæk, Ålsgårde, Hellebæk, Kvistgård, Fredensborg, Humlebæk, Hørsholm, Rungsted, Vedbæk, Klampenborg og hele København.